Avslöjat: Hur nordkoreanska hackare tvättar stulna krypto

Teknikerna är sofistikerade men kryptotvätt är fortfarande relativt små.

Det brittiska multinationella säkerhetsföretaget Bitcoin Lifestyle och Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, eller SWIFT, har publicerat en rapport som avslöjar hur cyberbrottslingar tvättar kryptovaluta.

Enligt studien Följ penningtvättfallet via krypto är fortfarande relativt små jämfört med de enorma volymerna av kontanttvätt genom traditionella metoder som banköverföringar

Men det finns några anmärkningsvärda exempel och rapporten går djupare in i de penningtvättmetoder som används av Lazarus Group , ett välkänt hackagäng sponsrat av den nordkoreanska regimen.

Lazarus stjäl vanligtvis kryptofonderna från en börs och börjar sedan skicka transaktioner genom olika multipla börser med hjälp av något som kallas en “skiktningsteknik.”

Hackarna använder östasiatiska facilitatorer som får en del av de stulna medlen för att hjälpa till att tvätta pengarna.

Dessa facilitatorer överför krypto över många adresser de äger för att “fördunkla fondernas ursprung”, säger studien

”Facilitators flyttar en del av de mottagna medlen genom nyligen tillagda bankkonton som är kopplade till deras växelkonto – detta möjliggör omvandling från kryptovaluta till fiatvaluta. Andra stulna medel kan överföras i Bitcoin till förbetalda presentkort, som kan användas på andra börser för att köpa ytterligare Bitcoin. ”

Cointelegraph rapporterade nyligen att Lazarus enligt uppgift attackerade krypto- och blockchain-talang genom ett stort professionellt socialt nätverk, LinkedIn.