Bitcoin schommelt boven de $9700, geholpen door het gerucht over PayPal’s Upcoming Fiat On-Ramp.

Op maandag (22 juni) steeg Bitcoin boven de $9.700 na een onbevestigd rapport van Coindesk dat de aanbieder van online betaaloplossingen PayPal zich voorbereidt om in de nabije toekomst directe aankoop en verkoop van crypto aan te bieden aan zijn 325 miljoen gebruikers.

Een naamloze bron vertelde Coindesk dat hij/zij verwachtte dat PayPal deze functie binnen de komende drie maanden zou lanceren.

Het rapport van Coindesk werd rond 17:00 UTC op 22 juni gepubliceerd.

Volgens gegevens van CryptoCompare, een uur eerder, handelde Bitcoin rond de $9.482. Zoals u kunt zien in de 24-uurs BTC-USD-prijsgrafiek hieronder, was de Bitcoin-prijs op 22 juni tegen 21:05 UTC, d.w.z. ongeveer vier uur na de publicatie van het rapport van Coindesk, boven het $9.700 niveau gestegen.

Tom Shaughnessy, mede-oprichter van crypto-gericht onderzoek en consulting boutique Delphi Digital gelooft dat als dit gerucht inderdaad waar is, “eBay de volgende zal zijn”.

Volgens CNBC heeft Goldman Sachs op vrijdag (19 juni), in een nota aan klanten, “zijn drie-, zes- en twaalfmaands goudprijsvoorspellingen bijgewerkt tot $1800/1900/2000/toz van $1600/1650/1800/toz en heeft het zijn lange december 2020 aanbeveling voor de goudhandel gehandhaafd”.

De nota zei naar verluidt:

Echter, zoals we in het verleden hebben betoogd, heeft de vraag naar goudinvesteringen de neiging om te groeien in het vroege stadium van het economisch herstel, gedreven door aanhoudende debasement zorgen en lagere reële tarieven…

Tegelijkertijd zien we een materiële comeback van de vraag van de EM-consument, gestimuleerd door het versoepelen van de lockdowns en een zwakkere dollar.

CNBC’s rapport vermeldde ook dat HSBC Chief Precious Metals Analyst James Steele in een nota op dezelfde dag zei dat “het brede economische herstel onvermijdelijk zal wegen op het goud, maar de fundamentele drijfveren van de goudprijzen zouden de lage opbrengst omgeving, substantiële fiscale en monetaire stimulans en de inflatoire invloed op de activaprijzen moeten zijn.”

Blijkbaar zegt Steele ook dat de laatste grensspanningen tussen India en China ook als een positieve katalysator voor goud kunnen werken:

De twee dichtstbevolkte landen in Azië zijn ook de twee grootste goudimporteurs en -consumenten ter wereld. Verdere escalatie van de risico’s kan leiden tot grotere goudaankopen“.

Wat veel mensen in de crypto-ruimte lijken te geloven is dat de argumenten die Goldman Sachs en HSBC afgelopen vrijdag hebben aangevoerd ter ondersteuning van goud, gemakkelijk van toepassing zouden kunnen zijn op Bitcoin, aangezien zij de laatste als een digitale versie van de eerste zien.

Wat betreft Ethereum (ETH), de op één na meest waardevolle cryptoasset per marketcap, deze wordt momenteel verhandeld tegen $242.74, een stijging van 3.24%.

Interessanter is dat de Ethereumprijs in de afgelopen drie maanden met 78,11% is gestegen ten opzichte van de USD (vergeleken met een stijging van 43,81% voor de prijs van Bitcoin in dezelfde periode).

Onder de fans van Ethereum zijn er een aantal die een beetje teleurgesteld zijn over de prestaties van Ethereum wanneer ze het vergelijken met de enorme driecijferige procentuele winst (ten opzichte van USD) die heel wat van de penningen van de populaire DeFi-projecten, zoals Aave (LEND), Compound (COMP), en Thorchain (RUNE), genoten.

De echte Ethereum HODLers stellen echter dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Ethereum begint te profiteren van de stijgende populariteit van DeFi (met name de razernij rond COMP en de opbrengstexploitatie van vorige week).