Enkla steg för att komma igång med att handla Bitcoin

Du behöver inte tusentals dollar för att investera i Bitcoin, och att komma igång är inte så svårt som du kanske tror.

I takt med att Bitcoin fortsätter att få fart ökar rädslan för att gå miste om att investera i världens största kryptovaluta varje dag.

Förra veckan på onsdag bröt Bitcoin (BTC) prisgränsen på 18 000 dollar för första gången sedan december 2017, mindre än 10% bort från sitt högsta pris på 20 000 dollar.

Eftersom vissa analytiker tror att ett kommande tröskelvärde på 20 000 dollar inte är slutet utan början på Bitcoins kommande explosion till en miljard dollar tillgång kan det fortfarande inte vara för sent att komma in i Bitcoin.

Bitcoins utbud är begränsat till 21 miljoner mynt, men du behöver inte ha tusentals dollar för att äga några. Du kan komma igång med att köpa Bitcoin med så lite som $ 15 och få cirka 0,0008 BTC i utbyte, enligt BTC-pris vid publiceringstid.

Att komma igång med att investera i Bitcoin är inte så svårt som du kanske tror. Här är några enkla tips för att enkelt köpa Bitcoin.

1. Välj en ansedd kryptobörs

Det första steget för att enkelt köpa Bitcoin är att välja rätt kryptobörs.

Du kanske har hört talas om världens största kryptobörser som Binance och Coinbase, men det finns cirka 400 kryptobörser globalt, enligt den stora kryptodatahemsidan CoinMarketCap.

När du väljer en digital tillgångsbörs för att köpa Bitcoin, kontrollera om företaget är ansedd och tillhandahåller tjänster till kunder i ditt land. Med hjälp av verktyg som CoinMarketCap eller CoinGecko kan du också kontrollera handelsvolymer på en viss plattform. Gör en del undersökningar och läs några nyheter och uppdateringar på ett företags webbplats eller Twitter för att få mer information, till exempel plattformens transaktionsavgifter, insättningsmetoder och säkerhetsprotokoll.

2. Registrera dig med en plattform och slutföra säkerhetskontroller

När du väl har valt ett kryptoutbyte, förbered dig på att skapa ett konto och fortsätt med de nödvändiga verifieringsprocesserna. Att öppna ett konto på de flesta kryptobörser, som Binance, är gratis och kräver bara ett e-postmeddelande och ett telefonnummer.

Vissa kryptovalutautbyten som BitMEX och Coinbase kräver Know Your Customer-kontroller för vissa kryptooperationer, så du vill ha ditt pass eller någon annan form av officiell identifikation redo.

3. Glöm inte att aktivera 2FA

Använd ett starkt lösenord för ditt konto vid kryptoutbyte och glöm inte att aktivera tvåfaktorautentisering eller 2FA. Aktiverad 2FA minskar risken för ett säkerhetsintrång eller ett hack genom att lägga till ett extra säkerhetslager på ditt konto. Google Authenticator är en av de mest populära 2FA-applikationerna och ger användarna tvåstegsverifiering på en telefon.

4. Överväg ditt föredragna betalningsalternativ

Det finns ett antal sätt att köpa Bitcoin med fiatvalutor som amerikanska dollar eller euro. Vissa kryptobörser tillåter människor att köpa Bitcoin med ett bankkort eller ett bankkonto. Om du använder någon av dessa metoder krävs att du länkar ett bankkonto eller ett kort till ditt konto på plattformen.

Vissa globala börser tillåter också användare att köpa Bitcoin direkt från användare via en peer-to-peer-tjänst, där kunderna bläddrar bland erbjudanden från andra användare.

Andra kryptobörser tillåter användare att köpa Bitcoin via betalningslösningar från tredje part som Simplex och några större betalningsföretag som PayPal tillåter också kryptoköp.

5. Börja köpa Bitcoin

Nu är du redo att köpa lite Bitcoin. Men först bör du bestämma hur mycket du vill investera. Kom ihåg att det är en högriskinvestering, och det är bättre att börja med betydande forskning och en ärlig beräkning av hur mycket man är villig att riskera. Stora investerare och företagare som Mark Cuban har tidigare rekommenderat att man investerar upp till 10% av sitt sparande i Bitcoin.

6. Håll inte mycket krypto direkt på en börs

När du äger lite Bitcoin, ta hand om din krypto. Genom att hålla innehav på en kryptovalutabörs riskerar användare att förlora åtkomst till dem på grund av ett antal anledningar, som ett eventuellt hack eller säkerhetsöverträdelse, vilket kan leda till frysta uttag eller andra problem.

För att hålla din Bitcoin säker, överväg att använda en kall plånbok eller pappersplånbok. Läs Cointelegraphs artikel om hur du skyddar din krypto för fler tips om kryptosäkerhet.

Ansvarsfriskrivning: Bitcoin-investeringar är förknippade med en hög risknivå och kanske inte passar alla investerare på grund av den höga volatiliteten i BTC-priser. Innan du investerar i krypto bör du noga överväga dina investeringsmål och risker för att förlora pengar.