Hundredvis af Ethereum 2.0-validatorer bliver skåret ned

Ethereum 2.0 har kørt meget jævnt indtil videre og afsluttet med en deltagelsesrate på omkring 97%, langt højere end i noget testnet.

Netværket gør også et godt stykke arbejde med at holde forkert opførelse af validatorer i tråd med enhver overtrædelse uden for kodens regler.

Faktisk er mere end 600 validatorer blevet skåret indtil videre, blot en dag efter, at den nye ethereum 2.0 Proof of Stake (PoS) blockchain kom i live.

Det hidtil største nedskårne beløb er kun 0,23 eth eller ca. 0,7% af det 32 ​​eth-indsatsbeløb.

Det er dog kun én person og den første, der bliver skåret ned, hvor de fleste mister ◊0.0136 og derunder.

På den anden side tjener tusinder penge med den største er på 0,0806 eth på bare en dag ud af 32 eth, mens resten ser ud til at være på 0,02 og derunder.

Men mængden af ​​skåret på bare en dag kan indikere, at nogle ikke sætter pris på den konkurrenceprægede indsats.

Der har hidtil været omkring 21 gaffelblokke på ethereum 2.0, hvoraf en er gafflet så snart den femte periode.

Så er der attester. Forkerte attester kan blive skåret ned med netværket, der ikke skelner mellem forsætlig dårlig opførsel og utilsigtet forkert vouching.

For eksempel ifølge Justin Drake, en eth 2.0-forsker, blev en validator skåret ned for en blokækvivokation, det vil sige, at validatoren fortalte forskellige ting med Drake, der antog, at det var fordi han kørte fancy validatorredundans, der kunne omgå de skårende beskyttelser.

Han mistede dog ‚kun‘ den 0,23 eth, fordi „skarpe sanktioner er designet til at være lempelige for isolerede lovovertrædelser som disse,“ siger Drake, før han tilføjer:

„Masseafskæringer straffes kraftigt (hvis X% bliver skåret ned mister de ~ 3X% af deres balance) … også den mindste skåremængde blev reduceret for oprindelsen og vil blive øget tilbage til 1 ETH.“

Så er der forplantning. Det er godt at oprette forbindelse til så mange jævnaldrende som muligt, fordi du får et bedre overblik over netværket, men det er hvis din båndbredde kan klare det.

Forsinkelser i udbredelsen kan føre til, at andre tager din plads, hvilket betyder at du mister belønningen, og hvis du er bag dig, kan du endda komme med forkerte forslag, hvilket får dig til skråstreger.

Alt, der tyder på indsats, er ikke et meget let spil, selv når det kun er dig, der opfører dig forkert, som regel utilsigtet på grund af forbindelsesproblemer eller på grund af at prøve at være for klog med fancy redundans.

Imidlertid tjener langt størstedelen penge. Så selvom 600 validatorer måske lyder meget, er det stadig en lille procentdel af 21.000 validatorer, der i øjeblikket kører ethereum 2.0-netværket, og det er bare en indikation af, at alt kører som det skal.