Öppet intresse för Bitcoin-futures ökar till nästan 5,4 miljarder dollar

Det totala öppna intresset (OI) för Bitcoin-futures har fortsatt att öka eftersom kryptovalutan själv visar enorma prisvinster.

Den växande OI i BTC-futures antyder något ett ökande intresse för kryptovalutan, troligen på grund av uppgången i Bitcoin-priset. Bitcoin avslutades enligt uppgift den senaste månaden med cirka 30 procents ökning. Några timmar idag steg den ledande digitala valutan till över 14 000 dollar under den amerikanska valperioden.

OI i Bitcoin-futures närmar sig högsta tid

Enligt marknadsinformationen för ByBt uppgår det totala antalet öppna intressen för Bitcoin-futures för närvarande till 5,35 miljarder dollar. Observera att öppet intresse för antalet Bitcoin-futures (eller andra derivatkontrakt) som inte har reglerats.

Tidigare den 23 oktober uppgick värdet av den totala öppna räntan till 5,17 miljarder dollar. Efter nuvarande uppgifter har det skett ett tillägg på 0,18 miljarder dollar inom två veckor.

Eftersom Bitcoin fortsätter att stiga är det mer troligt att det öppna intresset kan överträffa den högsta tiden (ATH) till 5,7 miljarder dollar. För närvarande har den maltebaserade kryptovalutan, OKEx, den största andelen öppet intresse för Bitcoin-terminer.

OKEx-utbyte står för 1,06 miljarder dollar av den totala öppna räntan, enligt ByBt. Binance, Chicago Mercantile Exchange (CME) och BitMEX har cirka 0,85 dollar, 0,78 dollar respektive 0,62 miljarder dollar.

Bitcoin ökar till $ 14K

Dessutom var Bitcoin futures 24-timmars utbytesvolym över 5 miljarder dollar, enligt Skew, en kryptomarknadsanalysplattform. Det är trevligt att notera att det växande intresset för Bitcoin-derivat relaterar något till de hausseartade trenderna i kryptovalutans pris. Messari förklarade i en nyligen publicerad publikation.

”Makroutsikter: Bitcoin och det amerikanska valet”, den höga öppna räntan i kombination med Bitcoins stigande pris – den flyttade från nästan 4 000 dollar i mars då den globala ekonomin nästan stängdes av på grund av COVID till 14 000 dollar idag – kan vara bra för Bitcoin . ”